back icon
Back arrow
Om Trekantområdet

Hvordan arbejder Trekantområdet Danmark?

I vores sekretariat i Kolding sidder vi 15 medarbejdere med forskellige faglige kompetencer. Vi arbejder med projekter, som er støttet af regionale puljer og EU-midler. Besøg vores projekt-side for at få et overblik over nuværende projekter.

Ud over puljemidler er Trekantområdet Danmark finansieret af de syv kommuner, vi arbejder for.

De politiske interesser hos vores kommuner koordinerer og varetager vi i vores public affairs-afdeling. Trekantområdet Danmark taler med stor vægt på Christiansborg, når vi repræsenterer 7 enige kommuner med et stærkt mandat og mere end 426.000 indbyggere i ryggen. Besøg vores PA-side for at læse mere om interessevaretagelse.

Vores analyseafdeling sikrer et datagrundlag, vi kan agere ud fra, når vi enten besøger Christiansborg eller arbejder med konkrete projekter eller ansøgninger til kommende projekter. Besøg vores analyse-side for at se relevante analyser af beskæftigelse, bæredygtighed og andre fakta.

Hvad samarbejder vi om?

  • Vi laver fælles kommuneplan og samarbejder om den fysiske planlægning henover kommunegrænser -for at skabe ens vilkår for borgere og virksomheder, undgå dobbeltarbejde og udnytte hinandens spidskompetencer.
  • Vi samarbejder om energi og klima - for at fremme den grønne omstilling, styrke forsyningssikkerheden og sikre den nødvendige energiinfrastruktur.
  • Vi sætter fokus på vores fælles styrkepositioner: industri, transport/logistik og energi/PtX-for at styrke kompetencer, innovation, grøn omstilling og konkurrencekraft i Trekantområdet.
  • Vi varetager vores fælles interesser sammen -for at styrke vores gennemslagskraft og fremme statslige investeringer i infrastrukturen.

Hvad bruger vi vores fælles ressourcer på?

  • Sekretariatsbetjening af bestyrelsen og en række tværkommunale samarbejder mellem bl.a. kommunaldirektører, tekniske direktører og erhvervsdirektører.
  • Sekretariatsbetjening af DIMA, hvor jobcentre, erhvervskontorer, uddannelsesinstitutioner, industrien og fagbevægelsen samarbejder om kompetent arbejdskraft til industrien.
  • Analyser og strategioplæg, der understøtter de fælles styrkepositioner: industri, transport/logistik og energi/PtX(direkte virksomhedsrettede indsatser varetages af erhvervsfremmesystemet).
  • Udvikling, funding og gennemførelse af strategiske projekter.
  • Projektledelse af fælles kommuneplan og facilitering af plan-og klimasamarbejdet, herunder strategisk energiplanlægning i dialog med TEA.
  • Fælles interessevaretagelse, PR og kommunikation omkring Trekantområdet, herunder Industriens Dag.