Trekantområdets Uddannelsesråd arbejder for at hæve uddannelsesniveauet
Trekantområdets Uddannelsesråd arbejder med at få flere unge til at vælge en videregående uddannelse i Trekantområdet. Både for at fastholde unge, som allerede bor her, men også for at tiltrække studerende fra resten af landet og for at hæve uddannelsesniveauet i Trekantområdet.
I årene efter afsluttet ungdomsuddannelse (primært i alderen 19-22 år) flytter godt 2.000 unge hvert år til en af de store universitetsbyer for at tage en uddannelse. Tallet har stort været konstant i de sidste 10 år, og betyder at Trekantområdet netto mister lige knap 35% af en ungdomsårgang.
Trekantområdets Uddannelsesråd har derfor fokus på at styrke Trekantområdet som uddannelsesregion. At styrke kendskabet til de attraktive videregående uddannelser i området - og gerne supplere med flere, nye uddannelser. Både for at styrke uddannelses- og ungdomsmiljøer - men først og fremmest for at højne uddannelsesniveauet, styrke den demografiske udvikling og sikre fremtidens arbejdskraft.
Seks stærke uddannelsesinstitutioner
Trekantområdets Uddannelsesråd består af de videregående uddannelsesinstitutioner i Trekantområdet:
- IBA Erhvervsakademi
- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
- SDU Syddansk Universitet
- Fredericia Maskinmesterskole
- UC SYD
- Designskolen Kolding
Der er ca. 9.000 studerende på videregående uddannelser i Trekantområdet. Uddannelserne fordeler sig primært inden for følgende kategorier:
- Design, Kommunikation & IT
- Velfærd
- Teknologi & Industri
- Business
- Innovation & iværksætteri
Fakta om uddannelser i Trekantområdet
Mange faglærte – men lavt uddannelsesniveau
Uddannelsesniveauet i Trekantområdet er karakteriseret ved at være lavt i forhold til andre storbyregioner i Danmark. Dette kan potentielt udgøre et problem i forhold til virksomhedernes øgede behov for specialiseret arbejdskraft.
Trekantområdet har færre indbyggere med videregående uddannelser end landsgennemsnittet og færre end de øvrige storbyregioner. Samtidig er der flere end både landsgennemsnittet og de øvrige storbyregioner, der alene har en grundskoleuddannelse (ufaglærte).
Til gengæld har Trekantområdet flere faglærte end landsgennemsnittet og end de øvrige storbyregioner.