Dét fik deltagerne ud af Industriens Dag
Maskinfabrik fik inspiration til digitalisering og innovation
Mere end 300 deltagere fik inspiration og ny viden på Industriens Dag i Messe C i Fredericia den 3. november.
To af dem var CEO Henrik Leimand og CFO Anders Melchiorsen fra Fr. Petersen Maskinfabrik A/S.
Som leverandør af maskiner til teglværksindustrien i blandt andet Skandinavien og Tyskland er Henrik Leimand godt klar over, at hans fabrik er CO2-tung.
- Det kræver en masse gas at brænde ler til mursten ved 1100 grader. Og vores maskiner producerer altså 250 millioner mursten om året ude hos vores kunder. Derfor er vi hele tiden på udkig efter, hvordan vi kan energioptimere vores maskiner og de produkter, de laver, siger Henrik Leimand.
Han fortæller, at maskinfabrikken allerede har udviklet en maskintype, der laver mursten med huller og dermed reducerer brændetiden og tørretiden.
- Nu håber jeg, at vi kan få noget inspiration til, hvordan vi kan bruge digitalisering til at blive endnu bedre til at energioptimere vores maskiner, så vi derigennem kan hjælpe vores kunder med at blive mere miljøvenlige, siger han.
Lederduoen deltog blandt andet i sporet om grøn omstilling.
- Det er godt at blive tvunget til at tænke over, hvordan vi skal gribe omstillingen an i vores virksomhed. For vi møder jo også flere nye krav fra vores kunder. Vi liver nødt til at være på forkant, siger CFO Anders Melchiorsen.
- Hvad er så det næste skridt for jer?
Det kunne godt være hjælp til innovation. For eksempel om vi skal kaste os over noget andet end mursten, siger Henrik Leimand.
Konsulent fik faglig inspiration fra klyngekolleger
Det var ikke blot industrivirksomheder, der deltog på Industriens Dag. Det gjorde også en række uddannelsesinstitutioner, erhvervsfremmeorganisationer og klyngeorganisationer. Og de fik også værdi med sig hjem.
En af dem var Knud Hjortlund Hansen, der er innovation manager i fødevareklyngeorganisationen Food & Bio Cluster i Vojens.
- Jeg har blandt andet brugt Industriens Dag til at få faglig inspiration og tale med mine kolleger i de øvrige klyngeorganisationer, siger Knud Hjortlund Hansen.
- Når jeg vejleder fødevarevirksomheder om innovation, er det ofte komplekse og tværgående problemstillinger. Så kan jeg både trække på den faglige viden fra min egen organisation, men også på den fælles viden, som vi deler med hinanden på tværs af klyngerne, siger Knud Hjortlund Hansen.