back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Ny handlingsplan baner vejen for flere ingeniører i Trekantområdet

Udgivet af:
Thomas Schultz
20. februar 2018

Syddansk Universitet og Trekantområdet Danmark har i fællesskab lavet en handleplan, der på kort sigt skal afhjælpe ingeniørmanglen i de syv kommuner. På længere sigt er ønsket en ingeniøruddannelse i Trekantområdet.

Flere unge fra Trekantområdet skal fremover vælge ingeniørstudiet på SDU i Odense eller Sønderborg. Samtidig skal de ingeniørstuderende fra Odense og Sønderborg have større kendskab til de mange jobmuligheder, der er i Trekantområdets produktionsvirksomheder. Og så skal Det Tekniske Fakultet på SDU og produktionsvirksomhederne i Trekantområdet i højere grad arbejde sammen om forskning og innovation.
Det er hovedpunkterne i en netop vedtaget handlingsplan, som Syddansk Universitet og Trekantområdet Danmark i fællesskab har lavet med henblik på at afhjælpe ingeniørmanglen i de syv kommuner, der tilsammen er kendt som Danmarks Produktionscentrum. Tal viser, at hver femte af de ledige ingeniørjob i Trekantområdet ikke bliver besat. Og virksomhederne forventer, at de i de kommende år får behov for yderligere 750 til 1000 ingeniører om året.
Sidste år mødtes Trekantområdets 7 kommuner og SDU og blev enige om at undersøge mulighederne for at få en ingeniøruddannelse til området. Det arbejder de stadig på, men det er ikke noget, der løser problemet på kort sigt.
- Vi vil meget gerne etablere en ingeniøruddannelse i Trekantområdet. Vi oplever, at det er blevet populært blandt vores studerende at studere og bo i Trekantområdet, fordi det er tæt på mange spænde jobmuligheder og i et område med gode studieboliger og -miljøer. Men der er en masse ting - herunder kapital, der skal falde på plads først. Og herefter går der jo også en årrække, inden de første studerende er færdiguddannede, siger Henrik Bindslev, dekan på SDUs tekniske fakultet.

Derfor har partnerne lavet en handlingsplan, der på kortere sigt skal afhjælpe problemerne – primært ved at knytte tættere bånd mellem studerende, SDUs tekniske fakultet samt virksomheder i Trekantområdet.

- Vi glæder os til at sætte de nye initiativer i gang og dermed yderligere styrke de tiltag, vi allerede har sat i gang for at modvirke ingeniørmanglen i Trekantområdet. Vi er overbeviste om, at indsatserne på kort sigt vil kunne mærkes i de berørte virksomheder. Det er dog vigtigt for mig at understrege, at den nye plan ikke afløser vores ønske om at få en ingeniøruddannelse til området. Som Danmarks produktionscentrum har vi brug for længerevarende tekniske uddannelser – og her er en ingeniøruddannelse en vigtig brik, siger Jens Ejner Christensen, formand for Trekantområdet Danmark og borgmester i Vejle kommune.